maanantai 10. kesäkuuta 2019

Rakenneultra

Tänään raskausviikkoja on kasassa peräti 20+0 ja aamulla oli vihdoinkin kauan odotetun rakenneultran aika. Taas tuntuu, että vaikka aika on hetkittäin laahannut, on aika rientänyt tähän puoliväliin saakka kuin varkain.

Raskaus on kuulkaa jännä juttu. Jos vaivoja on oikeinkin kovasti, sitä tietysti toivoo, että niitä olisi vähän vähemmän - vaikka jotenkin pystyykin ajatella, että ne tavallaan kuuluvat asiaan. Jos raskausoireita tai siihen liittyviä muita vaivoja ei ole juuri ollenkaan, huoli valtaa mielen. Sen sijaan, että osaisi iloita siitä, että vointi on hyvä.

Totta kai olen tuntenut vauvan liikkeitä, mutta vieläkin ne ovat melko hentoisia ja kun ei päivissä ole kovin montaa hiljaista hetkeä, jolloin pysähtyä niitä varta vasten kuulostelemaan. Ne hetket on lähinnä iltaisin, ja silloin useimmiten touhukkaiden päivien päätteeksi väsyttää. 

Me oltiinkin riemuissamme, kun nähtiin näytöltä masussa polskutteleva vauva. Kaikki ultrassa nähtävät rakenteet olivat kunnossa, ja vauvan paino oli 300g. Vartalo oli hyvin sopusuhtainen, joskin vauvamme oli hieman pienempi, kuin tässä vaiheessa viikkoja periaatteessa ollaan. Kun Toukokuinen kuitenkin oli iso, en sinänsä ole tästä yhtään harmissani. Ehtiihän sitä vielä kasvaa.

Saatiin myös lupaus vauvan sukupuolesta, mutta päätettiin, ettei kerrota siitä muille. Varsinkin lapsia tämä on harmittanut, koska he odottivat kovasti, että tämä The Uutinen olisi heille paljastettu. Nyt joutuvat kuitenkin odottelemaan vauvan syntymään saakka. Suurin osa on veikannut meille tyttöä, muutamat poikaa. 

Seuraavan kerran pääsen äitipolille kontrolliin kuukauden kuluttua, jolloin katsotaan kokonaistilanne ja päästään puhumaan lisää mm. käynnistyksestä.


Lisää raskauskuulumisia löydät lukemalla nämä:

2 kommenttia:

  1. Tiedän niin tuon tunteen, kun sitä huolestuu kun kaikki on hyvin, eikä sen kummenpia oireita ole.
    Ihana, että ultrassa oli kaikki hyvin. Nauti masun kasvatuksesta, se on niin huikeaa aikaa<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikähän siinä on, että oli niin tai näin, niin aina jonkinlainen huili nostaa päätään. Jotenkin tuntuu myös siltä, että mitä useampi lapsi, niin vieläkinkö kaikki voi mennä hyvin.

      Iltaisin on kyllä ihana, kun potkut tuntuvat jo voimakkaammin :) ♥️

      Poista