maanantai 27. toukokuuta 2019

Viides lapsi, mitä tällä kertaa tarvitaan?

Kun lapsia on jo neljä ja he ovat syntyneet melko tiheästi, on vauva-aikaista tavaraa säilynyt jonkn verran niin tarvikkeiden kuin vaatteidenkin osalta.

Olen kolme kertaa valinnut äitiysavustuksen pakkauksena, ja yhden kerran rahana. Äitiyspakkaus tuntuu minusta jotenkin mielekkäämmältä, ja siihen varmaan päädyn tälläkin kertaa. Olen itse tykännyt siitä, että pakkauksesta tulee niin vaatetta kuin muutakin tarpeellista pikkutilpehööriä. 



Turvakaukalo
Hankimme kaukalon uutena vuonna 2014. Osa vanhemmista on tarkempia tässä asiassa, mutta koska kaukalo on hyväkuntoinen ja kolaroimaton, se saa mennä myös Lokakuisellamme. 

Pinnasänky
Näitä meiltä löytyy jopa kaksi kappaletta, koska Maalistytön ja Kesäheinän ollessa pieniä niitä tarvittiin kaksi. Joskus mietin, pitäisikö toinen sänky myydä tai antaa pois, mutta onneksi niin ei ole tehty. Nämä sängyt on tylsästi vaaleaa puuta, mutta vaikka kuinka esimerkiksi Stokken pyöreämmät sänkymallit houkuttelisivat, en taida alkaa satsata tähän. 

Hoitopöytä alustoineen
Kuinka ollakaan, myös hoitopöytä meillä on. Toisaalta on vielä epäselvää, tullaanko sitä tarvimaan. Tämä riippuu kodinhoitohuoneen remontista. Hoitopöydän puuttuessa meillä kuitenkin olisi korkeampi taso, jossa vauvaa on helppo hoitaa. 

Jalustallinen kylpyamme
Ainakin pienen kanssa tämä on ollut meillä ihan ehdoton. Isomman lapsen kanssa jalustaa ei tietenkään voi käyttää. Tärkeänä tarvikkeena meillet ämän nyt tässä mainitsen, mutta hankintalistalla sekään ei ole. 

Yhdistelmävaunut
Ihastuin Toukokuista odottaessani Emmaljungan Mondial de luxe- vaunuihin valkoisella keinonahalla ja isommilla retrohenkisillä pyörillä. Meillä olisi kyllä saman merkin (hyvät) yhdistelmät olleet täällä ennestäänkin, mutta halusin hifistellä. Lapsihan nyt tuskin välittää siitä, millaisissa vaunuissa kulkee, mutta vanhempia vaihtelu voi virkistää.

Olen ollut näihin vaunuihin hirveän tyytyväinen kaikin puolin, ja ne saa jäädä meille jatkossakin.

Tuplarattaat
Olen punninnut asiaa eri näkökulmista, mutta nyt taitaa olla niin, että tuplarattaat on ihan pakollinen hankinta. Yksivuotiaan pysymistä seisomalaudalla hieman kyseenalaistan ja toisaalta olisin aika jumissa kotosalla ilman kunnon kulkupeliä. Mikäli ikäeroa olisi enemmän, voisin kuvitella, että pärjäisimme ilman. Tuplarattaat tulivat kuitenkin tarpeeseen sikanaan 1v2kk:n ikäerolla ja luultavasti tulevat myös 1v4kk:n ikäerolla. 

Tuplaratasvalikoimaa en ole hirveästi viime vuosina tutkaillut, ja yllätyin, kun valikoima oli niin laaja. Yksi kriteeri oli kääntyvät etupyörät, jotka voi tarvittaessa myös lukita, sekä vierekkäiset paikat lapsille. Halusin myös, että vauva on mahdollista laittaa kovaan koppaan - joissakinhan on pehmeä kantokassi. 

Meille suositeltiin tosi paljon Bumbleride Indie Twineja, joten aloitin sluksi niiden tutkailulla. Kävin myös kahdessa liikkeessä vertailemassa eri malleja ja niiden toimivuutta. Niin siinä kuitenkin kävi, että miellyin vain yhteen ainoaan vaunumalliin ja mieltymykseni mukaiset meille varmaankin sitten olisi tulossa. Tarkoitus olisi siis hankkia Emmaljungan double viking 735- malli meille.

Kantovälineet
Meiltä löytyy Manducan kantoliina, jonka koin ihan hyväksi, mutta joka lopulta kuuman kesän vuoksi jäi melko vähäiselle käytölle. En ole miettinyt, hankimmeko jonkin toisen kantovälineen, mutta ihan kantoreppu voisi tukevampana vaihtoehtona tulla kyseeseen. 

Vaatteet
Tyttöä ajatellen meillä on vaatteita melko runsaasti. Myös poikavauvan vaatteita löytyy jonkin verran, mutta tulipa sieltä sitten kumpi tahansa, suunnistan varmaan joka tapauksessa tekemään vaatehankintoja. Olen melko tarkka vaateista, ja haluan niiden olevan siistissä kunnossa. Kun viimeksi perkattiin Miehen kanssa vauvanvaatteita, pois laitettiin aika paljon sellaista, mitä en olisi vauvalla käyttänyt jonkun pikkuasian takia - mutta mitä en vain ollut raaskinut laittaa pois.


Oikeastaan muita isompia kokonaisuuksia ei nyt tule mieleen. Millaisia hankintoja te olette tehneet, kun lapsia on ollut enemmän kuin yksi? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti