keskiviikko 29. toukokuuta 2019

Synttäreille toiselle puolen Suomea?

Perhe sai kutsun syntymäpäiville. Tyyliin, "Tervetuloa rakkaan tyttäremme 2-vuotissyntymäpäiville kotiimme Käpylään x päivänä alkaen klo. 14.00. Kysythän lahjatoiveista etukäteen."

Jee, synttärit! Kivaa, huusivat eskarilainen ja nelivuotias. 
Vauva katseli riemua ihmeissään. 
Missä oikein on Käpylä, kysyi esikoinen.
Helsingissä, vastasi äiti.
Viisisataa kilometriä, puuskahti isä.
Täätäätää, sanoi vauva. 

No niin, kutsun tekstiä on hieman muuteltu eivätkä juhlatkaan ole Käpylässä, mutta merkitys on yhtä kaikki sama. Perheemme on kutsuttu iloisiin synttärijuhliin toiselle puolelle Suomea. 

Olin vähän hämmästynyt, koska meillä ei ole ollut tapana kutsua kovin kaukana asuvia sukulaisia synttäreille. Synttärikahvit on ehditty kahvitella sitten, kun he ovat muutenkin tänne päin tulleet. "Virallisille" synttäreille ei tosin muutenkaan ole kutsuttu kuin lähellä asuvat kummit, isovanhemmat sekä isommille tietysti kavereita. Siksikin kovin laaja kutsuminen tuntuu meille tosi vieraalta, vaikka eihän se sitä tarkoita ettei joku toinen voisi haluta toimia niin. 

Mies pohti alkuun, pitäisikö mennä, jotta kukaan ei loukkaannu. 

Olin tylsä ja muistutin, että samana päivänä on esikoisen todistustenjako, joka on ensimmäinen laatuaan ja jota esikoinen juuri siksi odottaa kuin kuuta nousevaa. Muistutin myös, että todistustenjaon jälkeen me ei pystytä millään teleporttaamaan itseämme toiselle puolelle Suomea alta kuuden tunnin, jolloin olisi jo ilta. 

Mies totesi, että me ei aleta synttäreiden takia hankkimaan hotellimajoitusta, koska yövierailun mahdollisuutta ei perillä olisi.

Niinpä päätimme, ettemme mene. Emme näihin nimenomaisiin juhliin, mutta emme myöskään muille synttäreille, jotka järjestetään toisella puolella Suomea. Voimme kyläillä toisella kertaa, vaikkapa lomareissun yhteydessä, jollei tuohon nimenomaiseen paikkaan tule muuten mentyä. Jos siis lomareissumme tuonne suuntautuu. Samalla voimme viedä jonkin mukavan paketin mennessämme. Mutta ei, me emme lähde toiselle puolelle Suomea muutaman tunnin takia.

Tylsää, tuumasi Lumihiutale. Ihan tylsää kun ei mennä! 
Ihanaa, riemuitsi Maalistyttö, en minä haluaisikaan istua päivää autossa kakun takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti