torstai 9. toukokuuta 2019

K niin kuin... korvatulehdus!

Meidän Toukokuinen kuuluu niihin vauvoihin, jotka nukkuvat yönsä yleensä hyvin. Tavallisesti hän herää 0-1 kertaa yössä, hampaita tehdessään useammin. Kun levottomat yöt yhtäkkiä alkouvat, olinkin ihmeissäni: mitä tämä nyt on?

Poika ei rauhoittunut omaan sänkyynsä, mutta ei myöskään meidän viereen. Vaunuissa hän nukkui lopulta pätkittäin, hyvin katkonaisesti ja vähän väliä heräillen. 

Aluksi ajattelin, että hampaita tulee taas. Toukokuisella on ollut jonkin aikaa flunssaa. Suuta ei kuitenkaan kaiveltu, ja kun yöllä vaikutti, että poika haluaa pikemminkin seurustella, mietin hetken sitäkin, onko kyseessä taas Vaihe. 


Neljännen huonon yön jälkeen totesin, ettei voi olla. Jos tämä olisi Vaihe, tämä olisi jotenkin kivuttomampaa ja uni tulisi paremmin edes päivisin, mutta kun katkonaista ja satunnaista on silloinkin.

Käytiin eilen lääkärissä ja tulehdushan siellä oli. Lääkäri kirjoitti heti viiden päivän kuurin Amoxin-antibioottia, sekä pyynnöstäni myös Panadolia pitkävaikutteisempaa ja korvatulehduksiin kokemuksen perusteella paremmin auttavaa Pronaxenia. 

Illalla hieman jännäsin, millainen yöstä tulee. Toukokuinen oli itkuinen ja haroi korvaansa. Mutta niinpä vain kipulääke alkoi purra ja pieni potilas sai vihdoin nukuttua kunnollisen yön. Aamulla omakin olo oli ihan erilainen ja tänään energiaa riittää muuhunkin, kuin pakollisten asioiden hoitamiseen haamuna haahuillen.

Meillä korvatulehdus on aiemmin osoittanut selkeitä oireita, kuten korkeaakin kuumetta ja selkeää kipua korvassa. Nyt kuumetta ei kuitenkaan ollut yhden aamun hyvin lievää lämpöilyä lukuunottamatta, eikä vauva missään vaiheessa kynsinyt tai haronut korvaansa. Oikestaan ainoana oireena tässä oli pitkäkestoinen flunssa ja nyt lopulta sitten levottomuus öisin.

Kuukauden kuluttua mennään tarkistamaan, että tulehdus on varmasti parantunut. Toivotaan, että kuuri puree heti ensimmäisellä yrityksellä!

Millaista oireilua korvatulehdus on teidän lapsille tehnyt? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti